FORN CAN BUSQUETS – ESPELTA

EN

SABIES QUE DES DE CAN BUSQUETS NOMÉS TREBALLEM AMB FARINES ANTIGUES?

Des de Can Busquets ja fa mes de 25 anys que ens dediquem a l’elaboració de pa de forma artesanal amb farines antigues i productes ecològics.

Per aquest motiu, i de forma progressiva, us volem fer arribar les característiques de totes i cadascuna de les farines que ens acompanyen al nostre obrador!

Per començar, us parlarem de l’espelta.

L’espelta (Triticum aestivum Spelta), és el cereal més antic que es coneix i no ha sofert hibridacions al llarg del temps. Té una pell més difícil d’eliminar però un major contingut en hidrats de carboni, proteïnes, algunes vitamines, minerals i fibra que el blat comú.

Hi ha avantatges en la seva producció, ja que la seva pell particular afavoreix la germinació en òptimes condicions, protegint molt bé davant contaminants del terra i d’insectes. Així és molt bo en agricultura ecològica perquè pot prescindir de pesticides i fertilitzant.

És molt ric en fibra i les seves proteïnes són riques en aminoàcids essencials, en particular en lisina que és un aminoàcid essencial que és deficient en la majoria de cereals.

Conte zinc, magnesi, potassi i àcid silici , que millora el flux sanguini i el sistema immunològic.
El zinc és fonamental en el funcionament del cervell i el sistema nerviós central, afavoreix a tenir bon humor i en la prevenció de malalties com les depressions i l’Alzheimer.

És molt ric en vitamines B1, B2, implicades en les reacciones d’obtenció d’energia i vitamina E principal vitamina antioxidant.

Es recomanable la seva ingesta diària pel seu alt contingut de triptòfan que ajuda a un benestar físic i mental.

Molt indicat per a persones que volen mantenir un grau de salut i benestar.

A Can Busquets podràs trobar pa d’espelta en format de barra, rodó o motlle!!

 

Et recordem que ens pots seguir a les nostres xarxes socials i fer la teva comanda online a la botiga de Can Busquets: